Marko Arnautović je v igri za povratek v Serie A

Avstrijski zvezdnik Marko Arnautović zaradi uvedbe strožjih pravil glede plač tujcev v kitajskem nogometu snuje povratek v Evropo. Zanj je zainteresirana Bologna.

Uredništvo
22. januar 2021, 2:12

Foto: uradna spletna stran kluba

Kitajski nogomet zateguje pas, kar pomeni, da številni drago plačani tujci že pakirajo in iščejo rešitev iz zagate. Eden od takšnih je tudi Avstrijec Marko Arnautović, ki želi zapustiti vrste Shanghai SIPG, po poročanju časnika Corriere dello Sport pa bi 31-letni napadalec po dolgih letih lahko vnovič zaigral v Italiji.

Zanj se je resno ogrela Bologna, ki jo trenira srbski trener Siniša Mihajlović, omenjeni časnik pa poroča, da sta obe strani sicer še precej daleč od dogovora, saj Bologna Arnautoviću ne more plačati 3.5 milijona evrov letne plače. Bologna upa, da bo Arnautovića omrežila tako, da mu bo ponudila dolgoročno pogodbo, a z bolj 'zmernim' letnim zaslužkom.

Arnautović je v Italiji sicer preživel le eno sezono, in sicer je bil v sezoni 2009/10 kot posojen igralec Twenteja posojen v Inter, a ga milanski klub kasneje ni odkupil.