Pred dvema letoma v tretji slovenski ligi, zdaj na pragu Benfice

Marko Janković preko 3. SNL drvi v objem Benfici

Črnogorec Marko Janković je del sezone 2015/16 prebil v rezevni ekipi Maribora v tretji slovenski ligi, zdaj pa se mu obeta sanjski prestop v vrste portugalskega velikana Benfice iz Lizbone.

Uredništvo
13. december 2017, 10:02

Foto: uradna spletna stran kluba

V Mariboru je v sezoni 2015/16 kratek čas nastopal črnogorski krilni nogometaš Marko Janković, ki je v Mariboru nastopal s statusom posojenega igralca grškega Olympiacosa. V slovenskem državnem prvenstvu na desetih tekmah ni dosegel zadetka, a je kljub temu s svojim tehničnim znanjem in "mehkobo" v nogah opozoril nase. V Mariboru ni bilo malo takšnih, ki so si želeli, da bi Janković kariero nadaljeval v Ljudskem vrtu, neodločnost vodstva Maribora pa je bila voda na mlin beograjskemu Partizanu, ki je izkoristil tudi sentimentalno naklonjenost, ki jo Janković čuti do Partizana.

Janković je nedolgo zatem, ko je igral celo v tretji slovenski ligi - v sezoni 2015/16 je kot član B ekipe Maribora v tretji ligi odigral osem tekem - povsem eksplodiral in je danes po poročanju časnika O Jogo na pragu prestopa v slovito lizbonsko Benfico. Janković ima  za seboj zelo uspešno jesen, saj je v majici Partizana na 25 tekmah dosegel štiri zadetke in prispeval še pet asistenc, z Beograjčani pa se je uvrstil tudi v izločilne boje v ligi Europa.

O Jogo poroča, da naj bi v Benfici Jankovića prepoznali kot idealno zamenjavo za Srba Andrijo Živkovića, ki naj bi se znašel na radarju dveh španskih velikanov in sicer Valencie ter Seville. Benfica in Partizan imata sicer dobro utečen prestopni kanal, saj se je pred leti iz  Partizana v Lizbono preselil tudi Lazar Marković, ki si je nato v majici Benfice izboril sanjski prestop v Liverpool, a je odtlej njegova kariera zavila v bolj negativno smer.
loading...