Marko Šuler je v Beharja Feto vložil denar: To je igralec pravega profila, ki bo zamenjal Brnića, prehiteli smo večje klube

Športni direktor Maribora Marko Šuler je prihod Beharja Fete predstavil kot natančno odmerjeno potezo, ki je mariborski klub tudi stala nekaj denarja.

Uredništvo
22. avgust 2023

(Foto: pigac.si)

Behar Feta uživa veliko zaupanje športnega direktorja Maribora Marka Šulerja. Maribor je moral za makedonskega mladega reprezentanta plačati nadomestilo, Šuler pa mladega igralca vidi kar kot neposredno zamenjavo za Ivana Brnića.

Gre za mladega, nadarjenega nogometaša, reprezentanta Severne Makedonije, predvsem pa za profil igralca, ki je bil načrtno izbran. Vedeli smo, da bo Brnića ob takšnih predstavah dolgoročno skoraj nemogoče zadržati in smo skušali biti pripravljeni, tako da smo imeli dovolj časa za spremljanje ter izbiro. V slovenskem prostoru je kar nekaj zanimivih fantov, a z drugačnimi značilnostmi. Naš izbor je Behar Feta, ki ima dinamiko, hitrost, sposobnost v igri ena na ena," je ob prihodu igralca v Maribor dejal Šuler.

Čeprav Feta z izjemo dveh tekem še ni igral na ravni prve lige (tudi podatki o njegovi dosedanji karieri so precej skopi), Šuler verjame, da je igralec ustrezna rešitev za luknjo, ki je nastala na levem krilu mariborske ekipe. 

"Že zdaj se je znašel pod drobnogledom večjih klubov, a smo ga uspeli pripeljati, ker smo bili izredno hitri. V prejšnji sezoni je izstopal v svojem okolju in imel osrednjo vlogo pri preboju moštva Voska Sport v prvo ligo, zdaj pa je želel narediti korak naprej v karieri. Dogovor je sklenjen za tri leta, ob plačilu določenega nadomestila klubu. Del denarja, pridobljenega od odškodnine za Brnića, smo morali vložiti v dopolnitev ekipe in menim, da smo poiskali ustrezno rešitev. Seveda ne bomo prehitevali z napovedmi in pričakovanji, potreben bo določen čas za prilagajanje, toda verjamem, da bo Feta lahko nadomestil odhod Brnića, ki ni zanemarljiv."