Maroko gradi spektakularen stadion: Kapaciteta bo kar 113.000 gledalcev!

Maroška vlada je naznanila začetek gradnje spektakularnega stadiona, ki želi postati biser stadionske infrastrukture v Afriki in širše.

Uredništvo
22. oktober 2023

Casablanca (Foto: //)

Maroko bo leta 2030 skupaj s Španijo in Portugalsko gostil svetovno prvenstvo, v tej afriški državi pa že zdaj razmišljajo, kako bi pokvarili španske načrte glede organizacije finalne tekme, za katero so v Španiji mnenja, da je edino 'logično', da bi bila odigrana v Madridu.

Maroška vlada je napovedala začetek gradnje spektakularnega stadiona, ki ne bo izstopal  le v Afriki, temveč po celem svetu. Stadion naj bi bil zgrajen v Benslimaneju v bližini Casablance, poleg osupljivega dizajna pa želi izstopati tudi s svojo velikostjo, saj naj bi bilo na njem prostora za kar reci in piši 113.000 gledalcev – s tem bi bil maroški nacionalni stadion celo večji od največjega stadiona v Evropi, barcelonskega Nou Campa, ki bo imel po prenovi prostora za 106.000 gledalcev.

Gradnja stadiona naj bi stala 470 milijonov evrov, v Maroku pa načrtujejo, da bo spektakularen stadion nared do leta 2028.

V Maroku bodo obnovili in na novo zgradili tudi stadione v Tangerju, Rabatu, Agadirju, Marakešu in Fezu, skupaj pa namerava maroška vlada za obnovo nogometne infrastrukture nameniti kar 1.3 milijarde evrov.