Marseille: Nočemo biti več kronično nestabilen klub

V Marseillu so se odzvali na govorice o morebitnem odhodu trenerja Andreja Villas Boasa in sporočili, da so Portugalci ponudili pogodbo, kakršno sta v zadnjih dvajsetih letih imela le še dva trenerja Marseilla.

Uredništvo
20. maj 2020, 11:49

Foto: /

V francoskem velikanu Marseillu preživljajo naslednje turbulentno obdobje, ki je pred dnevi že odneslo dosedanjega športnega direktorja kluba Andonija Zubizarreto. V francoskih medijih je bilo veliko govora o tem, da je na izhodnih vratih tudi uspešni trener Andre Villas Boas, ki je v letošnji sezoni Marseille vrnil v ligo prvakov, zataknilo pa naj bi se predvsem pri 'ambicijah', saj želi Portugalec zagotovila, da bo Marseille še naprej vlagal v igralski kader in sestavil konkurenčno ekipo za tako zahtevno tekmovanje kot je liga prvakov.

V času, ko je bilo moč slišati tudi govorice, da naj bi lastnik kluba Frank McCourt klub prodajal investitorjem iz Savdske Arabije, so se v Marseillu oglasili z odzivom na nedavne dogodke in razkrili, da so Villasu Boasu ponudili podaljšanje pogodbe.

"V ponedeljek zvečer je klub Andreju Villasu Boasu poslal ponudbo za podaljšanje pogodbe za dve leti in dodatno opcijsko leto, ki postane avtomatično v primeru, da se bo Marseille v sezoni 2022/23 uvrstil v ligo prvakov. Marseille je v zadnjih dvajsetih letih klub, ki trpi za kronično nestabilnostjo. V tem času je bilo na trenerskem stolčku opravljenih kar 24 menjav. V zadnjih dvajsetih letih so le trije trenerji dobili veljavne pogodbe za štiri leta ali več: Didier Deschamps, Rudi Garcia in od danes naprej tudi Andre Villas Boas. Klub želi ustvariti stabilno okolje, ta poteza pa tudi dokazuje odločnost, da bo za doseganje športnih ciljev opravilo investicije v skladu s potrebami kluba,"
so zapisali pri Marseillu.