Marseille snubi igralca, ki je bil predrag za Atletico in Juventus

Trener Marseilla Andre Villas Boas je potrdil govorice, da se njegov klub resno poteguje za nakup poljskega napadalca Arkadiusza Milika.

Uredništvo
15. januar 2021, 2:48

Foto: Getty Images

Napoli je poljskega napadalca Arkadiusza Milika postavil v tako rekoč brezizhoden položaj. Poleti ni popustil pri svojih odškodninskih zahtevah, zato je Milik nazadnje ostal v moštvu, vendar pa v letošnji sezoni ni registriran za nastope v italijanskem prvenstvu in tako že več kot pol leta zgolj trenira. Čeprav Napoli nanj ne računa in bi Milik poleti klub lahko zapustil kot prost igralec, pri Napoliju trmasto vztrajajo pri tem, da lahko klub zapusti le v primeru, če bi kupec zanj šest mesecev pred iztekom pogodbe plačal 15 milijonov evrov.

Takšna finančna pričakovanja so odbila klube kova Juventusa in Atletica iz Madrida, v zadnjih dneh pa so v italijanskih medijih zaokrožile govorice, da naj bi se težke misije prepričevanja predsednika Napolija Aurelia De Laurentiisa lotili še pri klubu, ki ima precej manjšo finančno moč od Juventusa ali Atletica.

"Res je, da se pogovarjamo z Napolijem," je razkril trener francoskega Marseilla Andre Villas Boas, italijanski mediji pa poročajo, da naj bi Marseille v Napoli celo poslal ponudbo v višini 8 milijonov evrov.