Martial je našel nov klub, preostanek sezone bo preživel v Španiji

Manchester United je sklenil dogovor s Sevillo za posojo francoskega napadalca Anthonya Martiala.

Uredništvo
25. januar 2022, 8:58

Anthony Martial se seli v Sevillo. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Francoski napadalec Anthony Martial, za katerega je pred leti Manchester United plačal kar 60 milijonov evrov odškodnine, zapušča vrste rdečih vragov, pri katerih zaradi močne konkurence ni igral toliko, kot bi si želel. Prestop še ni uradno potrjen, a tako rekoč vsi osrednji angleški in španski časniki poročajo, da se je United dogovoril s Sevillo, ki bo tako v drugi polovici sezone dobila veliko okrepitev.

Martial bo pri Sevilli igral kot posojen igralec, za šestmesečno posojo pa bo španski klub plačal 5 milijonov evrov posojnine ter v tem času plačeval celotno Martialovo plačo. Po nekaterih ocenah naj bi Sevilla za polletni 'najem' Martiala tako plačala približno 8 milijonov evrov, neuradno pa posel ne vsebuje možnosti odkupa pogodbe.

Martial je imel ponudbe klubov kot so Tottenham, Newcastle ali Juventus, vendar pa je ves čas vztrajal pri tem, da preostanek sezone preživi pri Sevilli, ki se je v preteklosti že potegovala za njegove usluge.

V Sevilli se morda obeta zelo pester zaključek januarskega trgovanja, saj ima španski klub na mizi bogato ponudbo Newcastla za brazilskega branilca Diega Carlosa, v zadnjih dneh pa so se pojavile tudi govorice, da naj bi se Sevilla resno ogrela za Argentinca Giovannija Lo Celsa, sicer nekdanjega igralca njenega mestnega rivala Betisa.