Marusciello: Lazio se še ni privadil na Sarrijeve principe

Oglasil se je pomočnik Mauricia Sarrija in po remiju proti Torinu povedal, da se ekipa še ni povsem privadila na principe novega trenerja.

Uredništvo
24. september 2021, 9:35

Pri Laziu se še niso privadili na metode Maurizija Sarrija. (Foto: /)

Lazio je v aktualno sezono pod vodstvom novega trenerja Mauricia Sarrija krenil zelo zagnano. Rimljani so zmagali na prvih dveh tekmah aktualne sezone, od takrat pa so nekoliko padli in na naslednjih štirih tekmah v Serie A in ligi Europa osvojili zgolj dve točki. Nazadnje so remizirali proti Torinu in točko izvlekli šele v sodniškem dodatku – ko je napadalec Ciro Immobile uspešno izvedel enajstmetrovko.

Zdi se, da Lazio po vodstvom novega trenerja na tej točki igra precej toplo-hladno, da se ekipa še ni navadila prijemov nekdanjega stratega Napolija, Chealseaja in Juventusa pa je po omenjenem srečanju proti Torinu povedal tudi Sarrijev glavni asistent Giovanni Martusciello, ki je Lazio tudi vodil na zadnji tekmi. Mauricio Sarri je bil namreč suspendiran in svoji ekipi ni smel poveljevati z roba igrišča.

“Iz naše strani je bila to solidna predstava proti zahtevnemu nasprotniku. V nogometu znamo ljudje hitro pretiravati – v eno ali pa drugo smer. V prvem polčasu smo nekoliko trpeli in prejeli zadetek, potem pa smo dobro odreagirali in uspeli na koncu tudi izenačiti. Nismo imeli veliko časa za pripravo na novo sezono in posledično se ekipa še ni navadila določenih principov, ki jih želimo vpeljati,” je uvodoma povedal Martusciello.

“Rezultati bodo že prišli. Trudimo se vzpostaviti drugačen način nogometa, kot so ga bili navijači Lazia vajeni v zadnjih štirih, petih letih. Fantje na treningih uživajo, potrebujejo pa določeno obdobje časa, da lahko zadeve iz treningov prenesejo tudi na same tekme. Nisem zaskrbljen, verjamem v to, da bomo v nedeljo uspeli razviti svojo igro. Torino zna taktično zadušiti nasprotnika na igrišču, ko ta skuša igrati napadalni nogomet in to jim je tokrat uspelo tudi proti nam,” je še povedal asistent Maurizia Sarrija.

Časa pa Lazio pravzaprav nima več prav veliko – že v nedeljo jih namreč čaka derbi della Capitale, ko se bodo pomerili z mestnim rivalom Romo. Tudi na rdeči strani Rima so pred aktualno sezono zamenjali trenerja, na klop sinov volkulje je sedel Jose Mourinho in zelo uspešno krenil v novo sezono.