Masoven vdor na igrišče, pa ničesar niso osvojili: Lyon se je spogledoval z izpadom iz lige, zdaj pa proslavlja uvrstitev v finale pokala

Lyon je v letošnji sezoni preživljal hude čase, a proti koncu sezone se zadeve popravljajo. Uvrstil se je v veliki finale francoskega pokala.

Uredništvo
3. april 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Smer, v katero je lep del letošnje sezone vozil Lyon, ni bila prava. Vodila je namreč proti drugi francoski ligi, zaradi česar so se v klubu zgodile nekatere spremembe že med zimskim prestopnim rokom. Izkazalo se je, da Lyon v resnici zna in zmore več. Tako je z dna lestvice uspel priplezati na varno deseto mesto.

Lyon ima ne glede na vse težave zdaj celo priložnost, da sezono zaključil z osvojeno lovoriko. Za to ga čaka še velik podvig, vendar je zdaj že uvrščen v veliki finale pokala. Sinoči je z eksplozijo golov v drugem polčasu prišel do zadnje stopnice v tem tekmovanju, iz katerega je izločil Valenciennes

Navijači Lyona so ta podvig težko čakali (Lyon je finale nazadnje igral leta 2012, ko je pokal tudi osvojil), zato so tudi prekršili pravila in po koncu tekme masovno vdrli na igrišče.