Mata je preživel čistko, povratek v La Ligo odpadel

Manchester United je presenetil. Številni so nekdanjemu španskemu reprezentantu Juanu Mati že izbirali klub v La Ligi, na koncu pa je prišlo do popolnega zasuka in podaljšanja pogodbe.

Uredništvo
19. junij 2019, 9:57

Juan Mata bo še dve leti igral v Premier League. (Foto: Getty Images)

Manchester United bo tudi v prihodnji sezoni računal na usluge izkušenega španskega vezista Juana Mate, čigar ime se je pogosto omenjalo med tistimi, ki naj bi to poletje zapustili Old Trafford. Mata je tudi sam namigoval na to, da bi ga zanimal povratek v špansko La Ligo, po preobratu pa bo morala La Liga nanj še malce počakati, saj je Mata danes pogodbo z Unitedom podaljšal do leta 2021.

"V veliko čast mi bo še naprej predstavljati ta sijajen klub in njegove neverjetne navijače. V Manchester Unitedu sem že pet let in s ponosom lahko rečem, da je Old Trafford moj dom," je povedal Mata, trener Ole Gunnar Solskajer pa Mato vidi kot igralca, ki je lahko sijajen vzor mlajšim.

"Juan je vzoren profesionalec in eden najbolj inteligentnih igralcev, s katerimi sem kdajkoli sodeloval. On je izvrsten primer za vse mlajše igralce, ki se lahko od njega marsikaj naučijo. Razume, kaj pomeni biti igralec Manchester Uniteda, saj je sprejel in prevzel vse vrednote, ki so značilne za ta klub,"
je povedal Solskjaer.

Pred podpisom nove pogodbe so Mato mediji v Španiji povezovali z Barcelono in Valencio, pred tedni pa je vzniknila celo govorica, da naj bi se zanj resno ogrel tudi tekmec Uniteda v Premier League Arsenal.