Matej Mavrič Rožič in Mladen Dabanović bosta del novega strokovnega štaba ženske reprezentance

Nekdanja slovenska reprezentanta Matej Mavrič Rožič in Mladen Dabanović bosta po novem del strokovnega štaba ženske nogometne reprezentance.

Uredništvo
18. september 2023

Saša Kolman (Foto: nzs.si)

Novi selektor ženske nogometne reprezentance Saša Kolman je na današnji tiskovni konferenci predstavil svoje načrte ob prevzemu nove funkcije, ki se bo zanj začela v ligi narodov, v kateri se bodo Slovenke za napredovanje v višji razred potegovale z izbranimi vrstami Češke, Belorusije in BiH.

"Zmaga je naš glavni cilj, drugače ne znam delati. Želim si, da tako razmišljajo tudi igralke. Bo pa ta del lige narodov do konca leta pomemben za spoznavanje, da si ustvarim sliko. Imamo mlado ekipo, potencial je zelo velik in prepričan sem, da lahko dekleta dajo še več.

"Nekatere poznam s seminarjev, ogledal sem si tudi nekaj tekem in sem bil prijetno presenečen, res se veselim dela," je povedal 39-letni Kolman, ki je na klopi ženske reprezentance nasledil Boruta Jarca.

Kolman je sestavil nov strokovni štab, v katerem bo kar nekaj zanimivih imen. V strokovno ekipo si je za prvo pomočnico izbral trenerko Nušo Ladinek, ki je bila pred leti tudi pomočnica Jarca. Njegov pomočnik bo tudi prijatelj in nekdanji reprezentant Matej Mavrič Rožič, nekdanji vratar Mladen Dabanovič, član zlate slovenske generacije, pa bo trener vratark.