Matjaž Kek je lahko zadovoljen: Žan Celar se je povzpel na vrh lestvice strelcev v Švici!

Slovenski napadalec igra v odlični formi pri švicarskem prvoligašu. Danes je dosegel gol ob zelo pomembni zmagi nad Zürichom.

Uredništvo
25. februar 2024

Žan Celar (Foto: uradna spletna stran kluba)

Slovenski napadalec Žan Celar še naprej zelo pridno trese mreže v švicarskem prvenstvu in danes je zadel ob zmagi Lugana nad Zürichom z 2:0. Šlo je za pomembne tri točke, saj Lugano zaseda peto mesto, Zürich pa četrto in ima zdaj samo še dve točki prednosti. Za 24-letnega Celarja je bil to že 14. zadetek v tekoči sezoni in deseti v prvenstvu. Prispeval je tudi dve asistenci.

V Lugano se je v Kranju rojeni napadalec preselil leta 2021 iz Rome za 475.000 evrov odškodnine, danes pa je vreden že štiri milijone evrov.

Z dobrimi predstavami in strelsko formo trka tudi na vrata reprezentance za letošnji Euro v Nemčiji, sicer pa je v dresu Slovenije doslej zbral osem nastopov. Na svoj premierni zadetek v članski konkurenci pa še čaka. Gotovo ga bo kmalu tudi dočakal.

Bržkone bo ob takšni formi Celar postal zanimiv tudi drugim klubom, saj ima pogodbo v Švici veljavno le še do konca prihodnje sezone.