Matjaž Rozman: Hvala Herbertu Vabiču za vsak nasvet

Junak celjske zmage v Ljubljani Matjaž Rozman se je po tekmi zahvalil pred dnevi preminuli legendi Maribora Herbertu Vabiču, ki je odigral precej pomembno vlogo v njegovi karieri.

Uredništvo
13. junij 2020, 10:38

Foto: /

Celjani so na derbiju kroga v gosteh premagali Olimpijo, velike zasluge za to pa je imel vratar Matjaž Rozman, ki je v drugem polčasu preživel številne napade domačih nogometašev in za piko na i ubranil enajstmetrovko Endriju Cekiciju. Albanec je meril močno in natančno, a je Rozman sprevidel njegovo namero in z izvrstno reakcijo svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

"Pokazali smo pravi karakter, saj smo se v Ljubljani enakovredno kosali z Olimpijo in predvsem v prvem polčasu igrali zelo dobro. V nadaljevanju je tudi Olimpija pokazala svojo kakovost, vendar pa smo zdržali in naša zmaga je zelo sladka," je po tekmi povedal Rozman, ki je srečanje odigral s črnim žalnim trakom v spomin na pred dnevi preminulo legendo Maribora Herberta Vabiča.

Prav Vabiču je Rozman po tekmi v Ljubljani namenil posebno zahvalo.

"Kot vsi veste, je pred dnevi umrl Herbert Vabič, ki je bil legenda Maribora. Jaz sem ga spoznal pri Aluminiju, kjer sem treniral pod njegovim vodstvom. Rad bi izkoristil priložnost in se mu še zadnjič zahvalil za vsak nasvet in vsak trening, ki sva ga opravila skupaj. Naj počiva v miru," je povedal Rozman.