Matty Cash bo odslej lahko nastopal za Poljsko

Branilec Aston Ville je prejel poljski potni list in bo v bodoče kandidiral za mesto v reprezentanci svoje nove domovine. Na Poljsko ga vežejo korenine po materini strani.

Uredništvo
26. oktober 2021, 5:02

Nogometaš Aston Ville bo odslej lahko igral za Poljsko izbrano vrsto. (Foto: /)

Matty Cash, ki kot bočni branilec v angleški Premier League igra za Aston Villo, je prejel poljski potni list in bo odslej kandidiral za nastope v reprezentanci Poljske. Njegova babica in dedek po mamini strani sta Poljaka, ki sta se v Anglijo preselila med 2. svetovno vojno.

“Moja dedek in babica sta se rodila v Gdansku na Poljskem, tudi moja mati je Poljakinja. Odraščal sem v Poljski družini, nekaj sorodnikov imam tudi tam. Selektorja sem že spoznal, urejamo še določene zadeve in komaj čakam na priložnost, da oblečem dres Poljske," je povedal Matty Cash.

Priložnost bi lahko dočakal že prihodnji mesec, ko bo Poljska igrala kvalifikacijske tekme za uvrstitev na Svetovno prvenstvo v Katarju. Matty Cash je član Aston Ville od leta 2020, sicer pa je otrok Notthingam Foresta. 24-letni branilec sicer v nobeni starostni kategoriji ni nastopal za Anglijo.