Maurizio Sarri glede Atalante razmišlja podobno kot Pep Guardiola

Trenerja Lazia moti zgoščen urnik tekem, glede naslednjega nasprotnika svoje ekipe pa se pridružuje mnenju Pepa Guardiole, ki je vselej neugodno Atalanto opisal z zanimivo prispodobo.

Uredništvo
30. oktober 2021, 10:27

Sarri v Atalanti pričakuje neugodnega nasprotnika. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Maurizio Sarri se še vedno pritožuje nad napornim urnikom tekem, proti Atalanti pa pričakuje novo težko preizkušnjo. Italijanski trener je z novinarji pokramljal na novinarski tekmi pred današnjim obračunom proti Atalanti oz. ekipi našega reprezentanta Josipa Iličića. Srečanje med Laziom in Atalanto bo na sporedu danes ob 15h.

“To bo že tretja tekma zapored, kjer bomo počivali manj kot 72 ur. Ni pravično, da se drugim ekipam ne dogaja enako kot nam. V Bergamo potujemo na srečanje proti močni zasedbi. Atalanta je zelo agresivna. Kot pravi Pep Guardiola, igrati proti Atalanti je podobno kot obisk pri zobozdravniku – tudi če preživiš, boš še dolgo čutil bolečino. So odličen primer dobre organizacije v klubu. Sprejemajo zelo dobre odločitve in vsekakor lahko služijo kot vzor vsem klubom v Italiji. Tudi mi smo na podobni poti,” je povedal Mauricio Sarri.

Nekdanji trener Napolija, Chealseaja in Juventusa je na klop Lazia sedel pred pričetkom aktualne sezone, trenutno pa s klubom iz italijanske prestolnice na lestvici Serie A zaseda 6. mesto. Za Atalanto, ki je ta hip na 5. mestu, zaostajajo za eno točko – za vodilnim Napolijem pa že zelo težko ulovljivih 11 točk.