Max Allegri je obrnil ploščo, Joseja Mourinha je tokrat celo pohvalil

Nocoj zvečer se bosta na derbiju kroga v italijanski Serie A pomerila Juventus in Roma, trener kluba iz Torina pa je v intervjuju pred tekmo nekoliko nepričakovano povedal nekaj lepih besed na račun Joseja Mourinha.

Uredništvo
17. oktober 2021, 9:50

Allegri in Mourinho sta očitno zakopala bojno sekiro. Bo to še vedno držalo tudi po nocojšnji tekmi? (Foto: Getty Images)

Jose Mourinho v aktualni sezoni zopet deluje v Italiji, kjer je prevzel Romo in s klubom iz Rima doslej niza zelo solidne rezultate. Največja preizkušnja za Romo doslej jih čaka že nocoj, ko bodo gostovali pri Juventusu. Tudi klub iz Torina je pred začetkom sezone menjal trenerja, Andreo Pirla je namreč nadomestil Max Allegri, ki se je po dveh letih vrnil tja, kjer je preživel najbolj uspešno trenersko obdobje v svoji karieri.

Allegri in Mourinho se dobro poznata. Trenerja sta se ob igrišču doslej srečala že osemkrat, statistika pa je v tem primeru na strani Mourinha, ki je Allegrija premagal štirikrat, proti Italijanu dvakrat izgubil, dve tekmi pa sta se končali brez končnega zmagovalca. Gre za dva izkušena in strastna stratega, ki sta v preteklosti že znala biti medsebojne besedne bitke. Prav zato je kar nekoliko presenetljivo, da je pred omenjenim obračunom Max Allegri za Joseja Mourinha našel same lepe besede.

“Mourinho je v svoji karieri osvojil veliko in zelo ga spoštujem. To, kar se je pred leti zgodilo na tekmi proti njegovem Manchester Unitedu, se ne pripeti prav pogosto. To je zgolj en del njegove osebnosti. Dobrodošlo je, da se je vrnil v Italijo in prevzel Romo, klub in Serie A sta s tem veliko pridobila. Romi je dodal karakter,” je povedal 54-letni Allegri.

Zanimivo bo slišati odgovor karizmatičnega Portugalca, ki takšnih besed s strani Maxa Allegrija verjetno ni pričakoval. Zmaga na nocojšnji tekmi je nekoliko bolj pomembna za Juventus, ki je v sezono krenil krepko pod pričakovanji nogometne javnosti, Mourinhova Roma pa je v rezultatskem smislu precej bolj uspešna. Vsekakor pa se tudi Rimljani ne bi branili skalpa najuspešnejšega italijanskega kluba v zadnjem desetletju.