Max Eberl je preglasil sivo eminenco Bayerna Ulija Hoenessa glede izbora trenerja: 'Verjemi mi, Vincent Kompany ima nekaj'

Član upravnega odbora Bayerna za športne zadeve Max Eberl se je pri izboru novega trenerja zanašal predvsem na svojo intuicijo.

Uredništvo
25. maj 2024

Max Eberl (Foto: Getty Images)

Bayern iz Munchna bo na mesto trenerja imenoval Belgijca Vincenta Kompanya, uradna sklenitev dogovora pa je trenutno odvisna le še od dogovora z Burnleyjem, kateremu bo moral bavarski velikan plačati odškodnino.

Nemški mediji poročajo, da zapletov v tej smeri ne gre pričakovati, Sky pa poroča, da je imenovanje Kompanyja tudi napelo mišice dveh struj v klubu – formalne, ki jo predstavljata član upravnega odbora Max Eberl in športni direktor Christoph Freund, ter neformalne, ki jo predstavlja siva eminenca Bayerna Uli Hoeness s svojimi somišljeniki.

Hoeness je zagovarjal povratek Hansija Flicka, vendar pa sta Eberl in Freund predsednika kluba Herberta Hainerja uspela prepričati v to, da velja tvegati s Kompanyjem, čeprav njegov trenerski življenjepis zagotovo ne dosega pričakovanih standardov trenerja Bayerna.

Sky poroča, da je Eberla prepričala Kompanyjeva filozofija igre, dominanca na igrišču, posest žoge ter gradnja napada od prvega igralca naprej, prav tako pa Kompanyja vidi kot nekoga, ki dobro komunicira z igralci in da je zelo naklonjen razvoju in uveljavljanju mladih nogometašev.

Eberl in Freund sta tako za Kompanyja zastavila svojo besedo, nekdanjega izvrstnega branilca Manchester Cityja pa vidita kot novega trenerja, ki ima potencial sprožiti takšno revolucijo, kakršno je pri Leverkusnu sprožil Xabi Alonso, ki pred prihodom v Leverkusen prav tako ni užival posebnega trenerskega renomeja.