Mbappe se kesa: Nisem se zavedal veličine Lionela Messija, zato sem spremljal le Cristiana Ronalda

Kylian Mbappe je z leti spoznal, da Cristiano Ronaldo ni edini nogometni titan svoje generacije.

Uredništvo
16. september 2023

Lionel Messi in Kylian Mbappe (Foto: /)

Kylian Mbappe je po novi dolgi poletni prestopni sagi naposled vendarle ostal v Parizu. Real Madrid bo moral očitno še počakati. Ni namreč skrivnost, da si francoski zvezdnik želi nastopati za kraljevi klub in da je bil njegov nogometni idol v otroštvu Cristiano Ronaldo, ki je seveda prava legenda velikana iz španske prestolnice. Dandanes pa se Kylian Mbappe navdušuje tudi nad Lionelom Messijem.  

Z legendarnim nekdanjim napadalcem Barcelone si je Mbappe pri Paris Saint-Germainu delil slačilnico in argentinski velemojster ga je navdušil.  

“Obožujem Cristiana Ronalda in ko sem bil mlajši, sem bil obseden z njim. Šele kasneje pa sem se začel zavedati, da je Lionel Messi prav tako fantastičen. Kot otrok morda tega nisem mogel videti, ker sem se tako zelo navduševal nad Cristianom, z leti pa sem odrastel tudi v temu pogledu in dandanes sta zame oba neverjetna,” je povedal 24-letni zvezdnik Paris Saint-Germaina.  

PSG ni najbolje krenil v novo sezono francoskega prvenstva. V prvih petih krogih so vpisali dve zmagi in dva poraza, ena tekma pa se je končala z remijem. Ekipo je poleti prevzel izkušeni trener Luis Enrique, zasedba je bila močno prevetrena v prestopnem roku. Veliko presenečenje bi bilo, če PSG letos ne bi osvojil naslova prvaka. Začetek ne obeta – je pa do konca sezone seveda še veliko krogov.