Mbappeja želijo prepričati s 'težkim orožjem', PSG snubi Pogbaja in Kessieja

Nekaj nogometnih težkokategornikov bo poleti brez pogodbe, zato so prav tovrstni zvezdniki najbolj oblegano blago. PSG išče rešitve, da bi Kyliana Mbappeja zadržal v svojih vrstah, prepričati ga želijo tudi s prvovrstnimi okrepitvami kadra.

Uredništvo
19. januar 2022, 3:39

PSG dela vse, da bi Kylian Mbappe ostal na Parku princev. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Francoski PSG je z mislimi že v prihodnosti. Pariški velikan želi v naslednje obdobje vstopiti še močnejši in s še bolj zvezdniškim kadrom, kot ga ima že v tem trenutku. Zato ne čudi, da stroka snuje smele načrte.

Tabor najuspešnejšega francoskega kolektiva zadnjega desetletja je že stopil v stik s Franckom Kessiejem in Paulom Pogbajem, poroča ESPN. Obema se pogodbi z aktulnima delodajalcema izteče poleti 2022, zato sta že na voljo za legalno sestankovanje.

Vezist iz Slonokoščene obale je v pogovorih z Milanom o podaljšanju pogodbe, a strani niti približno še niso usklajene. Kessie zahteva med osem in devet milijonov evrov na sezono, medtem ko Rossoneri ponujajo 6,5 milijona.

V podobnem položaju je tudi Francoz Pogba, ki ga Manchester United še naprej želi zadržati v svojih vrstah, a možnosti za podaljšanje pogodbe niso velike.

To kani izkoristiti PSG, ki z odmevnima okrepitvama piha na dušo Kylianu Mbappeju v poteku pogajanj o novi pogodbi. Ob tem želi član Ligue 1 mladega zvezdnika prepričati, da bo imel "doma" na voljo vse, kar bi mu sicer nudil madridski Real, ki se že dolgo povezuje z reprezentantom Francije.