Med Fiorentino in Vlahovićem se je zapletlo zaradi nerealnih zahtev napadalčevega agenta

Včeraj smo poročali o tem, da so pogovori med nogometašem in klubom končani, ker nogometaš pač ni želel podaljšati pogodbe. Danes iz Italije prihajajo nove novice na to temo, krivec za nastalo situacijo pa je menda Vlahovićev agent.

Uredništvo
6. oktober 2021, 10:35

Fiorentina in Vlahović sta našla skupni jezik, potem pa se je zataknilo pri zahtevah njegovega agenta. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Dušan Vlahović je trenutno eden izmed draguljev Serie A in seveda tudi Fiorentine. 21-letni napadalec redno trese mreže v Italiji, posledično pa zanj na trgu vlada ogromno zanimanje. Visokorasli Srb ima pogodbo z italijanskim prvoligašem sklenjeno do poletja leta 2023, nove pa ne želi podpisati.

Fiorentina bo posledično primorana nogometaša prodati predvidoma prihodnje poletje, če bodo želeli z njegovo prodajo zaslužiti konkreten znesek. Potencialno bi lahko Vlahović klubsko okolje zamenjal že v zimskem prestopnem roku, toda zdi se, da Fiorentini takšen scenarij ne bi bil najbolj po godu – klub iz Firenc trenutno zaseda 5. mesto v Serie A.

Zadnja poročila iz Italije pravijo, da se je pri morebitnem podaljšanju pogodbe z nekdanjim napadalcem Partizana zataknilo predvsem pri zahtevah njegovega agenta, ki naj bi med drugim zase zahteval tudi 10% zneska od morebitne prihodnje prodaje svojega varovanca v drug klub. Višina ponujene plače je nogometašu menda ustrezala.

Prav tako naj bi omenjeni agent zahteval, da Fiorentina Vlahovića proda ob ponudbi v višini 75 milijonov evrov – z drugimi besedami, Vlahovićev agent bi rad ob prodaji svojega varovanca zaslužil vsaj 7,5 milijonov evrov.

Hkrati isti vir poroča, da Fiorentina tudi računa na odškodnino v višini preko 70 milijonov evrov. Mnogi evropski klubi so že izkazali zanimanje za nadarjenega napadalca, med zainteresiranimi so menda tudi Juventus, Tottenham, Manchester City, Liverpool, Atletico Madrid in Manchester United.