Med Muraši rastejo skepse do investitorja Georga Juncaja: Namesto močnih okrepitev Mura dobiva Juncajevega sina in še štiri igralce Michigana

Navijači Mure so si od investitorja Georga Juncaja verjetno obetali več. Dosedanje kadrovanje ni bilo ambiciozno, zdaj pa bo Juncaj v Mursko Soboto poslal še svojega sina.

Uredništvo
11. julij 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

George Juncaj je svoj vstop v Muro proslavil tako, da je ekipo iz Prekmurja povabil na priprave v ZDA, kjer sicer ima v lasti klub Michigan Stars. Omenjeni klub v ZDA igra na ravni tretje lige, zanj pa igrajo neuveljavljeni nogometaši. Zanj je igral tudi Juncajev sin Steven, ki je sicer neuspešno igral v Gorici in bil kratek čas tudi v Rijeki. 

V obeh primerih je Steven Juncaj "igral" le zato, ker je njegov oče Gorici in nato tudi Rijeki obljubljal investicije. Na koncu se ni zgodilo nič oprijemljivega, George Juncaj je svoj denar obdržal, Steven Juncaj pa se je vrnil v ZDA. 

Po novem pa bo Steven Juncaj igral v Muri! To je bilo nekako tudi pričakovano, saj George Juncaj svoje nogometne podvige in investicije očitno ponuja v paketu s svojim sinom. Poleg Stevena Juncaja pa bodo v Muro prišli še štirje igralci iz omenjenega ameriškega kluba!

Kaj lahko Prekmurci pričakujejo od "ameriškega paleta", bomo seveda še videli. A glede na skromne reference omenjenih igralcev, bi na prvi pogled težko rekli, da gre za dejanske okrepitve.

Vsekakor so Prekmurci ob napovedi predsednika Roberta Kuzmiča, da je našel partnerja, upali na konkretne investicije Georga Juncaja, s katerimi bi se klub okrepil in spet postal relevantnejši akter prve slovenske lige. Zaenkrat ni na vidiku še nič od tega. Dosedanje poteze Mure, v klub je na posojo prišel Mark Strajnar, pogodbi pa sta podpisala tudi Gal Kurež in Vasilios Zogos, so prej kot optimizem med navijače zasejale dvome.