Medli Celjani na krilih zlatega rezervista do zmage v gosteh, Bajde je tekmo rešil v štirih minutah

Rogaška je danes prikazala dobro predstavo, toda na koncu je bilo to premalo, da bi presenetila vodilno ekipo slovenskega prvenstva, ki je zdaj že zelo blizu naslovu prvaka.

Uredništvo
13. april 2024

Rogaška
1 : 2
800 gledalcev
Sod.: Rade Obrenović

Celje
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
1 : 2
 
 
 
Rogaška: Žan Lorber (od 2. Ajdin Mulalić), Rok Pirtovšek, Žan Flis, Oliver Kregar (od 68. Erico Castro), Luka Kambič, Alen Korošec, Thalisson, Nikša Vujčić, Di Mateo Lovrić, Patrik Mijić, Gal Kurež (od 68. Antonio Majcenić).Celje: Matjaž Rozman, Damjan Vuklišević, Žan Karničnik, Klemen Nemanič, Mark Zabukovnik, Nejc Ajhmajer (od 64. David Zec), Egor Prutsev (od 64. Luka Bobičanec), Tamar Svetlin (od 76. Matic Vrbanec), Rolando Aarons (od 56. Gregor Bajde), Denis Popovič (od 77. Aljaž Krefl), Aljoša Matko.

Celje (Foto: uradna spletna stran kluba)

Vodilna ekipa slovenske Prve lige je bila danes na delu v gosteh pri Rogaški. V prvem polčasu se je Celje kar pošteno namučilo z zasedbo, ki se bori za obstanek med prvoligaško elito. Še najlepšo priložnost je imela kar domača ekipa, Oliver Kregar je prišel do strela z bližine v kazenskem prostoru Celja, toda vratar Rozman se je izkazal z obrambo.

Med Celjani je bil daleč najbolj aktiven Rolando Aarons, ki je večkrat zapretil, ni pa premagal domačega čuvaja mreže - 0:0 ob odmoru.

V nadaljevanju je trener Damir Krznar v igro poslal napadalca Gregorja Bajdeta in bil kmalu nagrajen v obliki dveh zadetkov, ki sta porezala krila domači zasedbi. Po dobri uri igre je zadišalo, da Celjani danes prihajajo do paketa treh točk.

Najprej je Bajde zabil v 59. minuti. Dobro sta odigrala Popović in Matko, preden si je Bajde lepo pripravil prostor za strel in spretno premagal domačega čuvaja mreže za 1:0. Samo štiri minute kasneje je bilo že 2:0. Bajde je do žoge prišel v kazenskem prostoru po podaji Karničnika in sprožil, žoga pa se je odbila od branilca Rogaške in končala v mreži.

Toda ni bilo še konec in v 82. minuti je Rogaška dobila nov zalet, ko je bila dosojena enajstmetrovka, v gol za 2:1 pa jo je pretvoril Mijić. V zaključku tekme je domača ekipa pritisnila, toda do izenačenja ni prišla in Celjani so vpisali zmago.

V naslednjem krogu bo Celje gostilo Domžale, Rogaška pa bo v Ljudskem vrtu gostovala pri Mariboru.

 

Standings provided by Sofascore