Mega ulov za AC Milan, uresničuje se stara govorica

Francoski reprezentančni napadalec Olivier Giroud bo kot kaže svojo kariero nadaljeval v dresu Milana, uradno predstavitev se pričakuje v naslednjem tednu.

Uredništvo
9. julij 2021, 11:03

Olivier Giroud bo prestopil v AC Milan. (Foto: Getty Images)

Olivier Giroud se bo iz angleškega Chelseaja po napovedih italijanskih medijev preselil v AC Milan, kjer bo predvidoma v ponedeljek prestal zdravniške preglede in podpisal pogodbo za prihodnji dve sezoni.

Rossoneri bodo za usluge francoskega napadalca Londončanom odšteli milijon evrov odškodnine, še en milijon evrov pa si lahko pri klubu iz Premier League obetajo v obliki bonusov.

Francoski reprezentant se je z italijanskim prvoligašem za sodelovanje menda dogovoril že pred meseci, v prestolnici mode bo Giroud zaslužil 3.5 milijone evrov na sezono.

35-letnik je doslej v svoji karieri poleg Chelseaja igral tudi za Grenoble, Tours, Montpellier in Arsenal.

V dresu francoske reprezentance je Giroud odigral 110 tekem in dosegel 46 golov in na lestvici najboljših strelcev v zgodovini Francije zaostaja le za legendarnim Thierryjem Henryjem, ki je za galske peteline dosegel 51 zadetkov.

Giroud se lahko pohvali tudi z lepim številom lovorik – V Angliji in Franciji je osvojil naslova državnega prvaka, z Londončani se je veselil naslovov v ligi prvakov in ligi Europa, s francosko izbrano vrsto pa je leta 2018 postal tudi svetovni prvak.