Megalomanski projekt za oživitev Marseilla: Na mizi je 700 milijonov evrov

Vodilni francoski športni časniki poročajo, da tunizijsko-francoski poslovnež Mourad Boudjellal na čelu skupine investitorjev iz Bližnjega vzhoda, ki so za Marseille zastavili projekt, težak kar 700 milijonov evrov.

Uredništvo
27. junij 2020, 9:02

Foto: uradna spletna stran kluba

V Franciji so včeraj precej odjeknile zgodbe o morebitnem prevzemu enega največjih francoskih klubov Marseilla, za katerim naj bi stal v Franciji prepoznaven obraz iz poslovnega sveta. Skupino investitorjev iz Bližnjega vzhoda naj bi namreč predstavil lokalni poslovnež tunizijskega porekla Mourad Boudjellal, ki je sicer v  francoskem športu poznan predvsem kot nekdanji lastnik ragbi kluba iz Toulona. L'Equipe poroča, da so investitorji že pred dvema tednoma položili 700 milijonov evrov v investicijsko banko Rotschild & Co, ki bo stopila v stik z obstoječim vodstvom Marseilla. Časnik Le Figaro trdi, da je načrt sledeč: 300 milijonov evrov bi bilo namenjenih za izplačilo aktualnega lastnika kluba Franka McCourta, 200 milijonov evrov za sanacijo dolgov, 200 milijonov evrov pa naj bi bil vložek lastnikov v prestopni rok.

Novico je potrdil kar Boudjellal sam.

"Načrtoval sem prevzem Toulona (kluba v četrti francoski ligi – op.a.), a so se stvari zavlekle, jaz pa sem padel v čisto drug projekt. Prinašam ponudbo za nakup Marseilla, za katero stoji kapital iz Bližnjega vzhoda. Gre za zasebna in javna podjetja, ki prihajajo iz naftne in energetske industrije. Vodi pa jih zelo velik francosko-tunizijski poslovnež," se je pohvalil Boudjellal.

"Angažirali smo zasebno investicijsko banko, ki bo pripravila ponudbo za gospoda McCourta. Vse je naprodaj. Kakšen je obseg ponudbe? Naj povem le to, da ko sodeluješ z investitorji z Bližnjega vzhoda, da je obseg sredstev enakovreden našim ambicijam. Cilj je zgraditi zelo močan projekt. Če bo prevzem uspešen, bom jaz postal predsednik kluba."

loading...