Mercato ne miruje niti med mundialom: Nottingham Forest nadaljuje, kjer je končal - prišel je novinec številka 23!

Angleški prvoligaš Nottingham Forest je predstavil zanimivo okrepitev, ki močno izstopa iz šablone trgovanja na Otoku. Prišel je Brazilec, ki je bil izbran za igralca sezone v brazilskem prvenstvu.

Uredništvo
4. december 2022, 12:10

Gustavo Scarpa (Foto: uradna spletna stran kluba)

Nottingham Forest je poleti zabaval in presenečal nogometno Anglijo hkrati, ko je v svoje vrste pripeljal kar reci in piši 22 novih nogometašev. Po spletu so krožile neštete šale o kadrovski politiki novopečenega prvoligaša, nadvse zanimiva pa je bila tudi odločitev vodstva kluba, da po neuspešnem začetku nove sezone odpusti dva ključna akterja, ki sta bila najbolj odgovorna za takšno kadrovsko politiko.

V Nottinghamu so torej vmes zamenjali nekaj odločevalcev, kmalu pa bomo videli, če se bo s tem spremenila tudi širša kadrovska mentaliteta.

Pri Forestu očitno ocenjujejo, da ekipa potrebuje še več svežine, saj so iz kluba danes sporočili, da je novi član moštva postal 28-letni Brazilec Gustavo Scarpa, ki je v zadnjih letih navduševal v majici Palmeirasa in s tem klubom v letošnji sezoni tudi postal brazilski prvak.

Scarpa bo pri 28 letih prvič zapustil Brazilijo, s Forestom pa je sklenil pogodbo do leta 2026. Forest je dobil nogometaša, ki je bil izbran za najboljšega igralca brazilskega prvenstva,  Scarpa pa je igralec, ki se najbolje znajde na položaju ofenzivnega vezista. V majici Palmeirasa je v štirih letih na 211 nastopih dosegel 37 zadetkov.