Triglav je pripeljal Mertlja

Mertelj strmoglavil v Triglav

Karierna krivulja nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Mertlja je vrhunec dosegla v zlatih časih Maribora, zadnja leta pa je gorenjski vezist stagniral. Pot ga je pripeljala nazaj domov.

Uredništvo
4. februar 2019, 7:07

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Kranjski Triglav je izkoristil situacijo na trgu in se dobro opremil za bitko za obstanek v prvoligaški druščini. Po nekdanjem reprezentantu BiH Muamerju Svraki se je v Kranj preselil še nekdanji članski reprezentant Slovenije Aleš Mertelj, ki je tako pri 31 letih in po zgolj pol leta igranja v tujini vrnil v domače, gorenjsko okolje.

"Ob vrnitvi domov me prevevajo zgolj in samo pozitivni občutki. Verjamem v pozitivno zgodbo z ekipo, s trenerjem, športnim direktorjem, predsednikom in ostalimi. Kar najbolje se bomo pripravili na nadaljevanje sezone, da bi izpolnili cilj in si zagotovili obstanek ter tako tlakovali pot k uspehom v prihodnosti. Vračam se v klub, kjer sem igral praktično za vse mladinske selekcije, ob tem sem bil tudi kapetan teh ekip, nastopal sem v članski konkurenci in poznam položaj kluba," je ob podpisu pogodbe s Triglavo povedal Mertelj, ki je sicer glavnino nogometne kariere preživel v Mariboru, s katerim je kar šestkrat osvojil naslov slovenskega državnega prvaka.

Mertelj je po odhodu iz Maribora, kjer je svojo zadnjo sezono skoraj v celoti preživel na tribuni, zaigral za češko Karvino, ki pa jo je zapustil že po polovici sezone.

Mertelj je v majici članske izbrane vrste odigral 16 tekem, v svojem bogatem življenjepisu pa ima tudi šest nastopov v skupinskem delu lige prvakov. Vsekakor "profil", ki je zelo atipičen za skromnega gorenjskega prvoligaša.