Messi bo v dveh letih zaslužil 120 milijonov evrov - neto in brez bonusov

Francoski časnik Le Parisien razkriva plačilno strukturo pogodbe Lionela Messija s PSG, ki je še bolj astronomska kot so sprva poročali mediji.

Uredništvo
12. avgust 2021, 8:42

Lionel Messi bo v dveh letih zaslužil 120 milijonov evrov. (Foto: Getty Images)

Še noben nogometaš v zgodovini nogometa s klubskimi pogodbami ni zaslužil toliko denarja kot Lionel Messi, legendarni Argentinec pa bo s prestopom v PSG še podaljšal svoj dolg staž najbolje plačanega nogometaša sveta. Francoski časnik Le Parisien je razkril celotno plačilno strukturo Messijeve dveletno pogodbe s PSG, ki vsebuje tudi možnost za enoletno podaljšanje pod enakimi finančnimi pogoji.

Messijeva neto plača bo znašala kar 41 milijonov evrov, s čimer je na vrhu klubske lestvice zaslužkarjev izrinil Neymarja, čigar letna neto plača znaša 36.8 milijona evrov. Messi si je ob sklenitvi pogodbe s PSG izposloval še eno letno plačo v obliki premije, ki prav tako znaša 40 milijonov evrov – ponovno je govora o neto zneskih.

To pomeni, da bo Messi v naslednjih dveh letih zaslužil najmanj 120 milijonov evrov, v kolikor bo podaljšal pogodbo za eno leto, pa bi lahko skupno zaslužil celo 163 milijonov evrov.

To še ni vse. Messijeva pogodba vsebuje zelo bogate nagrajene klavzule, ki so sicer težko dosegljive, a Messiju predstavljajo povsem normalen športni izziv. Argentinec bo bogato nagrajen, če bo PSG z njim osvojil svojo prvo zmago v ligi prvakov, zajeten bonus pa bi prejel tudi v primeru, če bi kot član PSG osvojil svojo sedmo zlato žogo.

Vse to je še vedno neprimerljivo z njegovo zadnjo pogodbo v Barceloni, pri kateri je v zadnjih štirih letih, kot je razkril časnik El Mundo, zaslužil neverjetnih 555.237.619 evrov.