Messi je izpostavil tri favorite za zmago na mundialu: Najbolj ga je navdušila reprezentanca, ki ga je dolgo vabila medse

Kapetan reprezentance Argentine Lionel Messi je izpostavil tri ekipe, ki imajo po njegovem mnenju po doslej videnem največ možnosti za naslov.

Uredništvo
5. december 2022, 11:28

Lionel Messi (Foto: Getty Images)

Argentina je v četrtfinalu svetovnega prvenstva, vendar pa doslej ni uspela ravno dokazati, da sodi v najožji krog favoritov za naslov. V četrtfinalu jo proti Nizozemski čaka izredno težko naloga, saj je imela težave že z reprezentancami veliko nižjega mednarodnega pedigreja kot tulipani, v primeru napredovanja pa jo za uvrstitev v veliki finale čaka zmagovalec super derbija med Francijo in Anglijo.

Kapetan gavčev Lionel Messi je v intervjuju za časnik La Repubblica spregovoril o tem, kakšne možnosti ima Argentina za naslov.

"Argentina je nogometna velesila, vedno je bila. Vedeli smo, da nas vidijo kot enega največjih favoritov. Zdaj moramo to potrditi. To počnemo, korak za korakom. Bilo je zelo lepo, čeprav smo res na poti do sem porabili ogromno energije in imeli malo časa za počitek. Odmor je v tej fazi izredno pomemben," je povedal Messi.

In kdo je po njegovem mnenju pokazal največ?

Ne glede na to, kako je Španija napredovala v osmino finala, so igrali zelo dober nogomet z zelo jasnimi idejami.


"Spremljamo ostale tekme, tako kot vsi ostali. Brazilija je zelo močna. Poraz proti Kameruna vas ne sme zavesti, še vedno so veliki favoriti. Na drugem mestu vidim Francijo in nato Španijo. Ne glede na to, kako je Španija napredovala v osmino finala, so igrali zelo dober nogomet z zelo jasnimi idejami. Znajo držati žogo in večino časa znajo dobro zelo dobro brati igro nasprotnika," je povedal Messi.

Messi se je v Španijo preselil že pri rosnih 12 letih starosti, zato ga je španska nogometna zveza dolgo prepričevala v to, naj zaigra za špansko reprezentanco, a se Messi skušnjavi, da bi zaigral skupaj s svojimi številnimi soigralci iz Barcelone, ni pustil zavesti.