Messi je rekord predal mlajši generaciji, Mbappe je potreboval le 70 sekund

Mašinerija francoskega velikana se počasi ogreva, kar je moštvo dokazalo na torkovem obračunu elitnega evropskega tekmovanja. Mladi francoski superzvezdnik je dosegel dva zadetka, s tem pa je od Lionela Messija prevzel rekordno znamko.

Uredništvo
8. december 2021, 6:51

Kylian Mbappe je najmlajši nogometaš, ki je v ligi prvakov prišel do 30 zadetkov. (Foto: Getty Images)

Kylian Mbappe je postavil nov rekord v svoji kratki, a sila bogati nogometni karieri. V torkovem večeru je postal najmlajši nogometaš, ki mu je v elitni ligi prvakov uspelo priti do 30 doseženih zadetkov.

Da bi reprezentant Francije prišel do te znamke, je na Parku princev proti Club Bruggeju potreboval pičlih 70 sekund. Pri 22 letih in 352 dneh je Mbappe prevzel rekordno znamko od Lionela Messija, ki je leta 2010 do vsote 30 zadetkov prišel pri 23 letih in 131 dneh.

Mbappejev prvi zadetek je najhitrejši zadetek PSG v ligi prvakov po septembru 2016 in zadetku Edinsona Cavanija proti Arsenalu, ko je zadel po 42 sekundah tekme. Naslednjič je Mbappe mrežo Belgijcev zatresel po šestih minutah in 23 sekundah.

To je bil drugi najhitreje dosežen par zadetkov na tekmi lige prvakov, za Rodrygom, ki je ob zmagi madridskega Reala proti Galatasarayu za dva zadetka potreboval šest minut in 13 sekund.

Mbappe je trenutno pri 11 zadetkih in 14 podajah na srečanjih v vseh tekmovanjih za PSG v aktualni sezoni.