Messi je v Parizu ob živce spravljal tudi sosede, zdaj je spet pošteno zbodel navijače PSG

Ni novost, da se Lionel Messi v času igranja za PSG v Parizu ni dobro počutil. Vse to je bilo jasno tudi iz ravni njegovih predstav, zdaj pa je javnosti razkril tudi nekaj anekdot iz zakulisja, ki dajejo kontekst.

Uredništvo
14. junij 2024

Lionel Messi se pri PSG ni dobro počutil. (Foto: Getty Images)

Osemkratni prejemnik Zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu se je let 2021 v odmevnem prestopu iz Barcelone preselil v Pariz, kjer si je nadel dres slovitega PSG. V selitev ga je v prvi vrsti pognala slaba finančna slika Blaugrane, v Franciji pa je bil Lionel Messi popolnoma neprepoznaven.

Kar se je zgodilo v Messijevem obdobju pri PSG, nihče od navijačev pariškega kluba ni pričakoval. Argentinec je imel veliko težav, ni in ni uspel najti prave forme, pa tudi uspehov, na katere je bil vajen, ni bilo.

“V Parizu se je dogajalo, da so sosedje trkali na naša vrata ob devetih in desetih zvečer. Pritoževali so se, naj moji otroci nehajo skakati in igrati nogomet. Pogosto so nas motili, kar je slabo vplivalo na moje misli, na moj notranji mir, vse to pa se je poznalo na igrišču. V Parizu, z osebnega stališča, ni bilo dobro,” je Messi dejal v zadnjem intervjuju za ESPN.

“Ničesar nimam proti PSG, a žal se ni izšlo po načrtih. Osebno sem imel veliko težav, prav tako moja družina, preprosto se nismo dobro znašli v Parizu. Največji uspeh v mojem obdobju pri PSG je bil naslov svetovnega prvaka z Argentino,” je še dodal Messi.

Najboljši nogometaš generacije, morda pa tudi vseh časov, je z osvojitvijo svetovnega naslova v Katarju leta 2022 v žep pospravil ve, akr se v nogometu da osvojiti. Zdaj bo domovino vodil še na Copo America, kar kani biti njegov zadnji velik turnir v karieri.