Messi proti Ronaldu: Obeti za prvi 'clasico' obeh titanov po več kot dveh letih so slabi

Cristiano Ronaldo je okužen s koronavirusom, kar zelo zmanjšuje možnosti za težko pričakovan vrhunec skupinskega dela lige prvakov, ki bo na sporedu že 28. oktobra.

Uredništvo
13. oktober 2020, 4:50

Foto: Getty Images

Žreb skupin lige prvakov v sezoni 2020/21 je poskrbel, da se bosta v isti skupini srečala Juventus in Barcelona, kar ne bilo nič posebej pretresljivega, če to ne bi pomenilo, da se bosta po več kot dveh letih znova pomerila dva najboljša nogometaša generacije in velika rivala iz španskega El Clasica Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Prvi obračun med Juventusom in Barcelono bo na sporedu 28. oktobra, dobra dva tedna pred tekmo pa se že lahko prične odštevanje, saj je spopad Ronalda in Messija zaradi okužbe prvega postavljen pod velik vprašaj.

Ronalda najprej čaka karantena, v kateri sicer ne gre dvomiti v to, da bo skrbel za svojo fizično kondicijo, vendar pa gledano z današnje perspektive obeti za obračun Ronalda in Messija niso najboljši.

Ronaldo in Messi sta sicer v svoji karieri odigrala kar 35 medsebojnih obračunov. Šestnajstkrat se je zmage veselil Messi, desetkrat Ronaldo, devet tekem pa se je končalo z neodločenim izidom. Tako se je končal tudi njun zadnji medsebojni obračun 6. maja leta 2018, ko sta se Barcelona in Real iz Madrida ob zadetkih Ronalda in Messija razšla z izidom 2:2. Na medsebojnih tekmah je Messi dosegel 22 golov, Ronaldo pa 19.