Messi v PSG? Finančno ni izvedljivo

Francoski velikan Paris Saint Germain se ponuja kot samoumeven snubec za zvezdnika Barcelone Lionela Messija, vendar pa bi tudi slednjemu prihod Argentinca predstavljal prehudo finančno breme.

Uredništvo
11. januar 2021, 10:14

Foto: /

V času negotove prihodnosti Lionela Messija v Barceloni se že dalj časa kot edini možnosti, kje bi Argentinec lahko nadaljeval svojo kariero, ponujata dva kluba. Guardiolin Manchester City naj bi že sprejel odločitev, da se za Messija ne bo potegoval, v Franciji pa trdijo, da naj bi od bitke zanj odstopil tudi Paris Saint Germain, in sicer naj bi bil Messi za bogati francoski klub – predrag.

"Upoštevajoč finančni fair play, pandemijo in finančne udarce, ki jih je utrpel tudi PSG, posel ni izvedljiv. Samo pomislite v golem smislu plač – Neymar letno zasluži 30 milijonov evrov, Messi bi verjetno želel 60 milijonov na sezono, Mbappe pa bi v primeru podpisa nove pogodbe najbrž zaslužil toliko kot Neymar. To je 150 milijonov evrov zgolj za plače treh igralcev. S finančnega vidika to ni izvedljivo. Mislim, da ni preprosto ni realno,
" je zapisal priznani francoski novinar Julian Laurens.