Messijev nekdanji soigralec: Mislim, da bo ostal v Barceloni, nisem pa povsem prepričan

Teden dni pred iztekom pogodbe je prihodnost Lionela Messija v Barceloni še vedno velika uganka. Njegov nekdanji soigralec je namignil na to, da podaljšanje ni povsem samoumevno.

Uredništvo
23. junij 2021, 9:36

Arturo Vidal meni,d a bo Lionel Messi ostal v Barceloni. (Foto: Getty Images)

Čilenski vezist Arturo Vidal je v Barceloni dve leti igral skupaj z Lionelom Messijem, v tem času pa se je z njim tudi precej spoprijateljil in je tudi po odhodu iz Španije z njim ohranil redne stike. Messijeva pogodba v Barceloni je veljavna le še teden dni, navkljub ponavljajočim se napovedim, da bo podaljšal pogodbo pa je njegova usoda vseeno še vedno uganka. V Španiji so namreč v en glas napovedovali, da bo Messi svojo odločitev naznanil pred odhodom na prvenstvo Copa America, a se to nato ni zgodilo.

"Mislim, da bo ostal. Rad ima Barcelono, tam ima družino in verjamem v to, da bo ostal tam. Nisem pa prepričan, gre za odločitev, ki jo bo moral sprejeti skupaj s svojo družino," je za kolumbijsko oddajo W Radio povedal Vidal.

Vidal je v minuli sezoni z Interjem osvojil scudetto, na Barcelono pa ima še danes veliko lepih spominov.

"Marsikaj mi je bilo všeč v Barceloni. Jezik, kultura, način življenja, soigralci kot so bili Messi, Suarez ali Alba, fantje, ki so res osvojili ogromno. Marsikje sem imel izjemne soigralce, ki so bili svetovni prvaki, vendar pa mi je bila zaradi načina življenja in jezika Barcelona najbolj pri srcu,"
je še dodal Vidal.