Messijeva odločitev bo znana naslednji teden, Xavi si želi še zvezdnika Manchester Cityja in Bayerna

V Barceloni trdijo, da bo prihodnost Lionela Messija znana naslednji teden, ob tem pa si trener ekipe Xavi Hernandez želi v moštvu videti še dva zvezdnika.

Uredništvo
2. junij 2023

Lionel Messi bo ta konec tedna odigral zadnjo tekmo za PSG. (Foto: /)

Ta konec tedna bo Argentinec Lionel Messi odigral še zadnjo tekmo v dresu francoskega PSG, po tem pa se bo njegova epizoda v Mestu luči zaključila. Razumljivo, vsi ugibamo o njegovem naslednjem klubu, skrivnosti pa kmalu ne bi smelo biti več.

Argentinski zvezdnik ima bogato ponudbo iz Savdske Arabije, kjer mu ponujajo osebni dohodek v višini pol milijarde evrov, svoje zanimanje za njegove usluge pa je pokazala tudi katalonska Barcelona. A to se lahko zgodi le, če klub ustrezno nastavi finančne okvirje.

Trener Xavi Hernandez je izpostavil, da so Messiju vrata v Barceloni vselej odprta, končna odločitev pa je na Messijevi strani. Mediji poročajo, da je Blaugrana igralca prosila, naj končne odločitve ne sprejme pred ponedeljkom.

"Vselej govorim, Messiju so vrata v Barceloni vedno odprta. Sem trener in zavedam se, da bi nam močno pomagal, a zavedam se, da mu moramo dati nekaj miru in časa. Spoštuje PSG in želi, da se najprej sezona zaključi, potem pa bo sprejemal odločitve. Po izteku pogodbe pa bo imel svobodno izbiro. Rekel mi je, da bo naslednji teden sprejel odločitev," je za Mundo Deportivo dejal Xavi.

Ob tem so pri Barceloni odločeni, da bomo kljub vsemu okrepili kader. Zanimajo se za Bernarda Silvo iz Manchester Cityja, želja sta tudi Joshua Kimmich in Martin Zubimendi. Klub si želi predvsem najti ustrezno menjavo za odhajajočega Sergia Busquetsa.