Mesto je postalo črnomodro: Inter je v zgodovinski seriji proti velikemu rivalu Milanu, premaguje ga kot za stavo

Italijanska velikana Inter in Milan sta se sinoči pomerila v sklopu Serie A, domača ekipa je goste razbila in proti njim vknjižila že peto zaporedno zmago. To se je pripetilo prvič v zgodovini!

Uredništvo
17. september 2023

Zgodovinski dosežek Interja, svojega mestnega rivala je premagal petič zaporedoma. (Foto: Getty Images)

Inter je že petič zaporedoma porazil mestnega soseda Milan in postal vladar v italijanski prestolnici mode. Še nikoli v zgodovini se namreč ni zgodilo, da bi Milan proti Interju, v vseh tekmovanjih, izgubil petkrat zapovrstjo. Precej poetično je bilo torej, da je Inter nasprotniku sinoči zabil pet golov. Zdaj na lestvici italijanskega prvenstva zaseda 1. mesto.  

Po štirih krogih je Inter v Serie A še vedno stoodstoten, nanizal je štiri zmage in trenutno deluje kot kandidat za naslov prvaka ob koncu sezone. Do tja nas sicer loči še veliko časa, toda Inter je očitno v odlični formi na začetku nove sezone. Milan je včeraj doživel hud poraz, prvak Napoli zelo jalovo brani svoj naslov v prvih krogih – neporažen pa je Juventus.  

Velja dodati, da sta letos katastrofalno začela oba rimska prvoligaša. Lazio je trikrat izgubil in se nahaja na 14. mestu, Roma pa celo na 18.