"Mi gremo domov, to povej svojemu očetu!"

Kaj se dogaja na jugu Italije? To vprašanje si danes zastavlja športna javnost na Apeninskem polotoku, saj v medije prihajajo zgodbe o domnevni neposlušnosti moštva na čelu s kapetanom.

Uredništvo
6. november 2019, 11:27

Foto: /

Po porazu proti Romi v Serie A je predsednik Napolija Aurelio De Laurentis zaukazal karanteno pred tekmo Lige prvakov proti Salzburgu, a tudi do nove tekme italijanskega prvenstva. Po remiju z Avstrijci pa se moštvo ni želelo vrniti v trening center.

Napolijev "revolt" naj bi vodil kapetan Lorenzo Insigne, bojda pa je tiho pritrditev uporu dal tudi strokovni štab na čelu s Carlom Ancelottijem. Ekipa je po tekmi odšla s svojimi vozili oziroma z družinami, na tiskovni konferenci pa se prav tako nista pojavila Ancelotti in Fernando Llorente.

La Republicca poroča, da naj bi kapetan Insigne odločitev sporočil predsednikovemu sinu Edu, saj naj bi De Laurentis medtem že zapustil stadion. "Mi odhajamo domov, to lahko sporočiš svojemu očetu," naj bi dejal Insigne.

Corriere dello Sport poroča, da naj bi bil predsednik Napolija besen nad dogodkom, zato bi lahko bil v težavah tudi Ancelotti. Strateg je že pred tekmo dejal, da se "ne strinjam z odločitvijo o karanteni".
loading...