Milan Tučić naslednji, ki odhaja na tuje

Po Adamu Gnezdi Čerinu je slovensko državno prvenstvo zapustil še en mlad in perspektiven nogometaš, in sicer napadalec Rudarja iz Velenja Milan Tučić.

Uredništvo
2. september 2019

Milan Tučić bo igral v drugi belgijski ligi. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Druga belgijska liga je v tem poletju "pobrala" kar nekaj slovenskega talenta, saj bodo v njej v prihodnje zaigrali kar trije igralci, ki so v slovenskem nogometu pustili svoj pečat. Že pred časom sta se v drugo belgijsko ligo preselila golgeter Radomelj Anel Hajrić in vezist Mure Nik Lorbek, po novem pa jima bo družbo delal še 23-letni Ljubljančan Milan Tučić, ki se v Belgijo seli iz velenjskega Rudarja.

Tučićev odhod bo močan udarec za skromno velenjsko moštvo, ki se bo po doslej videnem tudi v letošnji sezoni borilo za obstanek med najboljšimi. V minuli sezoni je pomembno vlogo pri obstanku odigral prav Tučić, ki je na svoj račun vpisal kar 15 prvenstvenih zadetkov.

Tučić, ki bo po novem član kluba po imenu OH Leuven, je v majici Rudarja na 71 nastopih skupaj dosegel 25 zadetkov, s čimer je več kot povrnil zaupanje vodstva kluba, ki ga je leta 2017 pripeljalo iz tedanjega tretjeligaša Brava.