Milan bo s prodajo posebnih dresov zbiral denar za žrtve vojnega stanja v Ukrajini

Italijanski prvoligaš je v sodelovanju z rdečim križem in Andriyjem Shevchenkom izdal posebno serijo dresov, celoten izkupiček prodaje bodo namenili v humanitarne namene.

Uredništvo
10. marec 2022

Tudi Milan bo zbiral denar za žrtve vojnega stanja v Ukrajini. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Invazija ruske vojske je v Ukrajini sprožila pravo humanitarno katastrofo, posledično pa so narodu Ukrajine z raznimi iniciativami na pomoč priskočili že številni znani evropski nogometni klubi.

Pri italijanskem velikanu Milanu so še posebej aktivni v tem pogledu, ker ena njihovih največjih klubskih legenda prihaja iz Ukrajine – gre seveda za nekdanjega napadalca Andriyja Shevchenka
 
Pri Milanu so danes sporočili, da so v sodelovanju z rdečim križem in Shevchenkom izdelali posebno serijo nogometnih dresov posvečenih žrtvam vojnega stanja v Ukrajini.  
 
Kot navdih je pri dizajnu služil dres Milana iz leta 2003, specifično iz finala lige prvakov proti Juventusu, ki ga je gostil angleški štadion Old Trafford. Shevchenko je tedaj uspešno realiziral zmagovalno enajstmetrovko za Milan.  
 
Dres krasi Shevchenkov priimek in številka 7, na predelu prsi je logotip ukrajinske zastave, na prednji strani dresa pa so odtisnjene besede: “AC Milan za mir.” 
 
Milan bo izkupiček od prodaje v celoti namenil rdečemu križu, omenjene posebne drese, z uradnim nazivom “Manchester 2003 za Ukrajino,” pa je moč kupiti preko uradne spletne strani velikana iz Serie A.