Milan bo zadržal Rafaela Leaa, Thea Hernandeza in Mika Maignana ter se še dodatno okrepil

Izvršni direktor Milana Giorgio Furlani je v intervjuju za DAZN izrekel besede, ki bi si jih želel slišati vsak navijač.

Uredništvo
16. april 2024

Rafael Leao (Foto: Getty Images)

Kaj se pri Milanu obeta v poletnem prestopnem roku? Rossoneri imajo za seboj precej skromno sezono brez izrazitih vrhuncev, imajo pa zato v svojih vrstah kar tri igralce, ki so na seznamih želja najbogatejših klubov v Evropi. Rafael Leao je tarča Paris Saint Germaina, Thea Hernandeza v svoje vrste vabi Bayern, veliko povpraševanja pa je tudi po odličnem francoskem vratarju Miku Maignanu, zato se med navijači širi bojazen, da bi Milan poleti lahko izgubil katerega od ključnih akterjev ekipe.

Izvršni direktor kluba Giorgio Furlani trdi, da Milan ne načrtuje nobene prodaje ter da nasprotno bolj razmišlja o tem, kako še dodatno izboljšati ekipo.

"Nikogar nam ni treba prodati, da bo pokrili izgube. Milan posluje z dobičkom in zato imamo tudi možnost dodatnega investiranja v kader. Leao, Maignan in Hernandez so srečni v Milanu in vsi imajo dolgoročne pogodbe," je povedal Furlani.

Italijanski mediji že dolgo napovedujejo, da bo zaradi verjetnega odhoda Olivierja Girouda Milan poleti kupoval novega napadalca.

"Že lani smo bili aktivni na tržnici in tudi letos ne bo nič drugače. Še naprej bomo krepili ekipo, ne želimo pa početi stvari, s katerimi bi le polnili medije, ne bi pa imeli nobene prave koristi. Želimo se izboljšati. Lani smo naredili precej sprememb in imamo zdaj postavljeno osnovo, zato se bomo tokrat na tržnici obnašali bolj ciljno," je povedal Furlani.

Furlani je opisal, kateri so glavni kriteriji pri novačenju novih igralcev.

"Analiziramo statistike in poročila oglednikov, zanima nas zdravstvena kartoteka in tudi osebnost igralca. Seveda je pomemben tudi finančni vidik," je še dodal Furlani.