Milan ponuja Paquetaja, a v zameno zahteva mladega dragulja

Pri Milanu so se pripravljeni odreči dragemu Brazilcu Lucasu Paquetaju, ki je že dalj časa na radarju dvakratnih evropskih prvakov.

Uredništvo
14. maj 2020, 1:06

Bo Lucas Paqueta kariero nadaljeval pri Benfici? (Foto: uradna spletna stran kluba)

Milan je v času, ko je vlogo direktorja v klubu opravljal Brazilec Leonardo, veliko upov stavil na brazilskega vezista Lucasa Paquetaja, ki se je v Evropo preselil kot velika okrepitev in kot igralec, s katerim so v Milanu želeli podoživeti uspeh z njegovim rojakom Kakajem. Milan je za tehnično podkovanega vezista Flamengu plačal 38 milijonov evrov, s čimer Paqueta velja celo za tretjega najdražjega igralca v zgodovini kluba za Ruijem Costo in Leonardom Bonuccijem.

Slabi dve leti kasneje je bolj ali manj že jasno, da Paqueta ne bo novi Kaka. V letošnji sezoni na 17 nastopih v italijanskem prvenstvu ni dosegel niti enega zadetka, v klubu pa so pripravljeni v njegovem primeru priznati finančno izgubo in iztržiti največ, kar trenutno z njim lahko iztržijo.

Že dalj časa največ zanimanja za 22-letnega Brazilca kaže lizbonska Benfica, jasno pa je, da bo zaradi številnih finančnih omejitev tovrsten prestop moral sprejeti veliko kompromisov. Benfica si ne more privoščiti zajetne Paquetajeve plače in odškodninskih zahtev Milana, vendarle pa časnik A Bola trdi, da bi oba kluba lahko našla srednjo pot, in sicer naj bi bil Milan pripravljen sprejeti posel, v katerem bi se Paqueta preselil na Portugalsko, v obratno smer pa bi se podal mladi vezist Florentino Luis, ki trenutno velja za enega največjih biserov portugalskega nogometa.

 
adplus-dvertising