Milan vedno daje prednost tujcem, mi pa ...

Usojene so mu bile velike stvari. V matičnem klubu je čez noč postal nosilec napada, bodoča številka devet, pričakovanja pa so se prenesla tudi na reprezentanco. A nogomet je izbral drugačno pot.

Uredništvo
21. avgust 2019, 11:24

Patrick Cutrone se je moral posloviti od Milana. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Patrick Cutrone je praktično čez noč postal zvezdnik Milana, ljubljenec njegovih navijačev in prihodnost italijanske reprezentance. Z nekaj pomembnimi goli in vdanostjo klubu si je pridelal ogromno simpatij, a tudi to ni bilo dovolj, da bi kariero gradil v njemu ljubem klubu.
 
Poleti ga je Milan za 22 milijonov evrov prodal v angleški Wolverhampton, na njegovo mesto pa postavil Brazilca Rafaela Leaa. Poteza, ki ni navdušila ne navijačev ne Cutroneja, a nogometaš se s tem ne obremenjuje preveč.
 
"Vedno znova je ista zgodba pri Milanu, tujci dobivajo prednost pred domačimi fanti. Za nas, ki smo stari malce nad 20 leti, je izjemno težko obstati v tem klubu. A moram poudariti, da bom vedno hvaležen Milanu za izkazano priložnost," je dejal za Gazzetto dello Sport.

Volkovi se bodo za preboj v skupinski del Lige Evropa borili proti Italijanskemu Torinu, ki ga 21-letni Cutrone odlično pozna iz časa igranja v Serie A.