Milanič: Dervišević je prinesel to, kar potrebujemo

Trener Maribora Darko Milanič je po zmagi v Kidričevem priznal, da je dalj časa zamrznjeni Amir Dervišević moštvu prinesel točne tiste vrline, ki jih je moštvo potrebovalo.

Uredništvo
25. november 2019, 11:47

Darko Milanič je zadovoljen s predstavami dalj časa zamrznjenega Amirja Derviševića. (Foto: pigac.si)

Maribor je minuli konec tedna uspešno opravil z zahtevnim preizkusom v Kidričevem, kjer do minulega tedna Aluminij v domačem prvenstvu še ni doživel poraza. Gostje so se domov vrnili z zmago z 2:0 in tremi točkami, četrta zaporedna prvenstvena zmaga pa tudi sovpada s četrtim zaporednim nastopom dalj časa zamrznjenega Amirja Derviševića, ki je svoj prvi nastop v novi sezoni vpisal šele v petnajstem krogu proti Celju.

Maribor je z njim v moštvu štirikrat zmagal, njegov povratek v začetno enajsterico pa je precej spremenil podobo srednje vrste, v kateri sta trenutno v najboljše položaju Dervišević in najbolj konstanten Mariborov vezist v tej sezoni Alexandru Cretu, Blaž Vrhovec in Aleks Pihler pa sta v zadnjem obdobju obsedela na klopi za rezervne igralce.

"Prinesel nam je, kar potrebujemo. Hitrejše podaje, več neposrednosti, zelo dobre prekinitve. Tokrat mu je uspelo, da ob pravem trenutku zadene še iz kota, kar je tudi njegova posebnost, kvaliteta, ki jo ima. Pri njemu je zdaj najpomembnejše, da ostane zbran in trdo dela za vsako minuto, ki jo dobi," je po zmagi v Kidričevem povedal trener Maribora Darko Milanič, ki je pred tedni sprejel pomembno odločitev, saj je v enajsterico vrnil tako Derviševića, kakor tudi vratarja Jasmina Handanovića, ki je znova zavzel vlogo prvega vratarja moštva.

Milanič je s trenutno podobo moštva zadovoljen, priznal pa je, da je ekipa potrebovala kar nekaj časa, da je dosegla želeno raven.

"Zelo pomembno je v tem delu nabirati točke. Zavedamo se, da sami odločamo o vsem, že nekaj časa smo v tem zmagovitem ritmu. To, kar si želimo v igri, je postalo bolj spontano, iz tega pa zdaj še bolj prihaja do izraza kreativnost, znanje, ki ga imamo kot ekipa. Potrebovali smo nekaj časa, da dosežemo ta nivo. Vmes je bila velika potrošnja energije med evropskimi tekmami, tudi novi igralci so potrebovali nekaj časa za prilagajanje na zahteve, ki jih ima NK Maribor. Zdaj smo se povsem ujeli, fantje so sprejeli naše besede, ki jih ponavljamo. Včasih se je treba prilagoditi, najti je treba zagnanost, entuziazem za vsak delovni dan, vsako tekmo. In to nam uspeva, delujemo kot ekipa v pravem pomenu besedu."
 
adplus-dvertising