Milanič: Lahko bi še dolgo igrali, pa ne bi zadeli

Maribor je po oceni Darka Milaniča v drugem polčasu včerajšnje tekme v Celju dominiral, nasprotnik pa se je branil. A mariborski trener priznava, da ni bilo njegovo moštvo na koncu niti blizu točki.

Uredništvo
5. marec 2020, 8:06

Foto: pigac.si

Dušan Kosić je dosegel veliko zmago. Ugnal je Maribor in tako aktivno posegel v boj za naslov prvaka, ki ga sicer bijeta predvsem Olimpija in Maribor, a tudi Celje ni daleč od samega vrha. 

"Tekma je bila za nas zelo zahtevna. Maribor je bil v prvem polčasu dominanten. Želeli smo odvzemati žogo in nato hitro prehajati v napad, kar pa nam v prvem polčasu ni uspevalo. Tekma je bila trda, z naše strani disciplinirana. Ko je Maribor najbolj pritiskal, smo izvedli protinapad, dosegli smo dva čudovita gola. Veseli smo te zmage in podobe."

Darko Milanič, trener Maribora, je bil precej manj zadovoljen. 

"Lahko bi dolgo igrali, pa ne bi zadeli. Predvsem v drugem polčasu nismo našli rešitev za njhovo. V prvem polčasu smo po uvodnih minutah ujeli ritem, bili smo zelo dobri. Imeli smo kar nekaj kvalitetne iniciative, bili smo nevarni. Škoda, ker nismo zabili. Pričakoval sem, da se bo nasprotnik v drugem polčasu branil, mi pa dominirali, vendar je izgubljena žoga botrovala protinapadu. Porušila je vse. Nas je porezala, njim pa dala moči. Na koncu nam ni uspelo priti niti blizu."
loading...