Mirlind Daku bo za vedenje po tekmi s Hrvaško kaznovan s strani kluba, nekdanjega člana Mure čakajo sankcije

Daku je član ruskega prvoligaša Rubina, nečedno potezo pa si je privoščil po tekmi Albanije in Hrvaške, ko je glasno vzklikal nacionalistična sporočila.

Uredništvo
22. junij 2024

Mirlind Daku (Foto: Getty Images)

Mirlind Daku se bo naposlušal tudi v klubu. Nekdanji napadalec Mure in reprezentant Albanije je po tekmi proti Hrvaški, skupaj z navijači, skandiral žaljive besede iin napeve o Srbiji in Severni Makedoniji. Daku nastopa za ruski Rubin Kazan in njegovim delodajalcem še zdaleč ni bilo po godu, da si je 26-letnik privoščil neprimerno potezo.

Klub se je že odzval z uradnim zapisom in dal vedeti, da Mirlinda Dakuja čakajo sankcije, v disciplicinski in tudi finančni obliki.

Obvestilo Rubina v celoti:

"Po tekmi Eura 2024 med Albanijo in Hrvaško, je napadalec Mirlind Daku žaljivo vzklikal in skandiral. Naš klub prevzema odgovornost za nastalo situacijo. FK Rubin Kazan predstavlja večnacionalno ekipo, drži se načel spoštovanja in enakosti ter kategorično obsoja vse oblike diskriminacije in žalitev na nacionalni, verski ali pa rasni osnovi. Po vrnitvi v klub bodo za igralca veljale disciplicinske in finančne sankcije. Opravljen tudi informativno razgovor, da bi se v prihodnje izognili podobnim incidentom."