Mirlind Daku se je opravičil, a s tem še poslabšal stvari: Makedonci in Srbi zahtevajo njegovo izključitev iz Eura

V Srbiji in Severni Makedoniji so ogorčeni nad opravičilom Mirlinda Dakuja, ki je po tekmi proti Hrvaški z mikrofonom v roki začel sramotno skandiranje.

Uredništvo
21. junij 2024

Mirlind Daku (Foto: Getty Images)

Nekdanji napadalec Mure Mirlind Daku je poskrbel za doslej enega največjih škandalov na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Daku je po koncu tekme proti Hrvaške v roke zgrabil mikrofon in začel skandiranje 'j***š Srbe in Makedonce', zaradi česar so v Srbiji in Severni Makedoniji takoj pojavili pozivi, da bi moral biti Daku takoj izključen iz turnirja.

UEFA še preučuje incidend, Daku pa je v času čakanja na razsodbo objavil opravičilo, s katerim pa je le še dodatno poslabšal zadeve.

Daku je vse dogajanje po tekmi pripisal izrednim emocijam, ki jih čuti ob igranju za Albanijo, zapisal pa je tudi, da se 'opravičuje, če je koga užalil', čeprav tudi iz video posnetkov ni nobenega dvoma o tem, ali je koga užalil ali ne.

"Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki nas podpirajo v dobrem in v slabem. Le tisti, ki smo na igrišču, vemo, kakšne so emocije in kakšen je občutek igrati za reprezentanco z našim motom 'Albanija brez meja'. Če sem po koncu tekme proti Hrvaški koga užalil, se mu opravičujem," je zapisal Daku.