Mlademu zvezdniku Anglije in Cityja se obeta nova pogodba

Phil Foden se iz sezone v sezono razvija v enega najboljših vezistov v Premier League, pri Manchester Cityju pa so mu v podpis ponudili novo dolgoletno pogodbo.

Uredništvo
13. oktober 2021, 5:44

Phil Foden si obeta novo pogodbo pri Manchester Cityju. (Foto: /)

Angleški reprezentančni vezist Phil Foden velja za enega najbolj nadarjenih mladeničev v evropskem nogometu. Za svoj klub in državo igra vse več in tudi vedno bolje. 21-letni zvezdnik se je z aktualnimi angleškimi prvaki dogovoril o podaljšanju pogodbe, na Etihadu bo predvidoma ostal vsaj do poletja leta 2027.

Uradno potrditev o sklenitvi napovedane pogodbe pričakujemo v naslednjih dneh, Phil Foden pa bo s tem prav gotovo postal eden najbolje plačanih mladih nogometašev v Premier League
Po trenutni pogodbi, ki bi se iztekla čez slaba tri leta, Foden zasluži približno 60.000 funtov na teden.

Pri Manchester Cityju so z nogometaševim napredkom zadovoljni, zato ga želijo nagraditi z novo, daljšo in višjo pogodbo. Po poročanju nekaterih medijev si 21-letnik po novi pogodbi obeta približno trikrat višjo plačo kot jo prejema po aktualni.

Za svoj klub je iznajdljivi vezist v aktualni sezoni nastopil na 6 tekmah in ob tem dosegel 2 gola in 2 asistenci. Za izbrano vrsto Anglije je Phil Foden debitiral lanskega septembra in doslej na 11 tekmah na svoj račun vpisal 2 gola in 3 asistence.