Mladen Rudonja vse bližje povratku v Koper, kjer obupuje Ante Guberac

Na Bonifiki naj bi si spet zaželeli uslug Mladena Rudonje, ki ima za seboj neuspešne epizode v Olimpiji in tudi v Kopru. Ante Guberac išče izhod iz kluba.

Miran Zore
19. maj 2021, 6:01

(Foto: pigac.si)

V zadnjem obdobju je Mladen Rudonja spet vse bolj prisoten v koprskem klubu. Po naših informacijah za to obstaja tehten razlog. Skriva se v nameri Rudonje po povratku v klub z Bonifike, v katerem je pred desetletjem in pol deloval kot predsednik in športni direktor ter takrat v sodelovanju z Milanom Mandarićem klub tudi zapeljal v nevarne vode. Mandarić je iz tistega obdobja obdržal menice in koprski klub mu je bil vse do propada dolžen denar. 

Trenutni predsednik Kopra Ante Guberac je že javno namignil, da ima glede vodenja kluba vse več pomislekov. Sponzorjev je (pre)malo, tako da je finančno breme veliko in Guberac bi ga z veseljem prepustil komu drugemu. Pri tem pa seveda ni nepomembno, da poteze v klubu vleče tudi Boško Županović.

V ozadju se skrivajo mnoge govorice, najbolj aktualna je tista o domnevnih "Nemcih", ki jih je Rudonja že neuspešno vozil v Olimpijo. Če bo namera po prevzemu kluba podprta z denarjem, bi se Guberac lahko umaknil, vendar možnosti za to vseeno niso preveč velike. A Rudonja bi v vsakem primeru lahko spet vstopil v klub. 

Rudonja je v Olimpiji uradno deloval dvakrat, obakrat pa se je neslavno poslovil. Tako kot tudi v že omenjeni epizodi od Kopra ...