Prijateljska tekma

Mladi Slovenci še drugič poraženi

Reprezentanca do 21 let je po porazu z Ukrajino v Kijevu izgubila tudi drugo tekmo s Črno goro, ki bo tekmec Slovencev v kvalifikacijah za prihajajoče evropsko prvenstvo (2:3).

Uredništvo
9. junij 2017, 4:20

Foto: SPS

Varovanci selektorja Primoža Glihe so tekmo začeli v postavi Janžekovič, Brecl, Gliha, Pišek, Žužek, Kramarič, Vrbanec, Humar, Badžim, Primc in Ožbolt. Dvoboj so bolje začeli nasprotniki, Luko Janžekovića je v enajsti minuti z okoli 20 metrov premagal Nikola Krstović, vajo pa je omenjeni nogometaš ponovil v izdihljajih prvega polčasa.

Črnogorci so v 70. minuti povedli že s tremi zadetki prednosti, najstrožjo kazen je izvedel Oliver Šarkić. Kmalu zatem so "hrabri sokoli" ostali brez Andrije Vukčevića, Slovenci pa so že po nekaj sekundah po zaslugi kapetana Alena Ožbolta znižali in se štiri minute pred koncem srečanja povsem vrnili v igro, ko je krasen zadetek, spet z okoli 20 metrov, uspel Tilnu Nagodetu

Glihinim varovancem v zadnjih minuath ni uspelo iztržiti vsaj točke in tako so turnir, ki nosi ime po legendarnemu ukrajinskemu trenerju Valeriju Lobanovskemu, sklenili na zadnjem mestu. To je bil že sedmi zaporedni poraz slovenske ekipe do 21 let, ki je nazadnje lanskega maja ugnala kolege iz Azerbajdžana.