Mladi upi v skupini z velesilami ostajajo v igri za Euro U-19: Slovenija tudi proti Italiji ostala neporažena

Mladi slovenski upi do 19 let tudi na drugi tekmi elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na Euro U-19 niso doživeli poraza. Obračun z Italijo se je končal brez golov.

Uredništvo
25. marec 2023, 4:36

Slovenska reprezentanca do 19 let (Foto: nzs.si)

- Elitni krog kvalifikacij za uvrstitev na Euro U-19:

SLOVENIJA U19 0:0 ITALIJA U19
Prizorišče: Bremen

Slovenija U19: Štubljar - Milić, Zulić (od 90' Trdin), Klašnja, Kuzmić, Ilenič - Lorber, Selan (od 79' Sitar), Turudija (od 60' Kamenšek Pahič) - Černe (od 46' Marsetič), Čuber Potočnik (od 79' Kasalo). Selektor: Anton Žlogar.

Italija U19: Palmisani - Chiarodia (od 70' Regonesi), Mane, Dellavalle, Kayode - Kumi (od 70' Lipani), Faticanti, Pisilli - Vignato (od 89' Koleosho), Esposito, Hasa (od 28' Raimondo). Selektor: Alberto Bollini.

Slovenska reprezentanca do 19 let je po  remiju proti Belgiji v prvem krogu danes v drugem remizirala še proti Italiji, že druga zaporedna tekma elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo U-19 na Malti pa se je tako končala brez zadetkov. V zadnjem krogu ima Slovenija še vedno teoretične možnosti za zgodovinsko uvrstitev, a bi morala premagati gostiteljico Nemčijo in upati na ugoden izid druge tekme v skupini med Italijo in Belgijo.

V slovenskih vrstah je danes izstopal vratar Lovro Štubljar, branilec Mure Srđan Kuzmić pa je v eni od akcij žogo uspel izbiti iz golove črte.

Slovenski mladinci bodo zadnjo in odločilno tekmo za urstitev na evropsko prvenstvo do 19 let odigrali v torek ob 12. uri, ko se bodo pomerili z gostitelji turnirja Nemci