Mladincem ni uspelo: Nemčija je bila premočna, na koncu je ekipa Tončija Žlogarja zasedla zadnje mesto v skupini

Slovenska reprezentanca do 19 let je na zadnji tekmi elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo doživela visok poraz proti Nemčiji.

Uredništvo
28. marec 2023, 3:11

Slovenska reprezentanca do 19 let (Foto: nzs.si)

 - Elitni krog kvalifikacij za uvrstitev na EP do 19 let, 3. krog:

SLOVENIJA U19 0:3 NEMČIJA U19
Prizorišče: Bremen
Tresoldi 26., Ullrich 37. (11m), Diehl 62.
 
Slovenija U19: Štubljar - Milić (od 70' Ristić), Trdin, Klašnja ©, Kamenšek Pahič, Ilenič (od 78' Turudija) - Lorber, Selan (od 59' Krupić), Ivanšek (od 59' Kasalo)- Marsetič, Čuber Potočnik (od 59' Černe). Selektor: Anton Žlogar.
 
Italija U19: Backhaus - Rothe, Gechter (od 78' Quarshie), Collins, Morgalla - Kemlein, Tohumcu (od 78' Sanne) - Ullrich, Damar (od 45' Diehl), Baur (od 67' Bunk) - Tresoldi (od 86' Topp). Selektor: Guido Streichsbier.
 
Slovenska reprezentanca do 19 let je imela po remijih proti Belgiji in Italiji v zadnjem krogu priložnost, da se v primeru zmage proti Nemčiji uvrsti na evropsko prvenstvo do 19 let, pri tem pa bi potrebovala tudi ugoden izid z druge tekme med Italijo in Belgijo. Na koncu je bil končni cilj vendarle predaleč, saj je bila Nemčija – ta se ni mogla več uvrstiti na končni turnir – precej premočan tekmec. Že v prvem polčasu so Nemci povedli z 2:0, v nadaljevanju pa so dosegli le en zadetek in tako Slovence pahnili na zadnje mesto v skupini.